13.11.2018

IMG_0230-kopi

Gør din jul lidt grønnere i år - køb julepynt med omtanke

Julen står for døren, og overalt begynder duften af gran og af brændte mandler samt fine julelys så småt at overtage gadebilledet. Der skal jules, hygges, bages, pyntes - og købes julegaver til den store guldmedalje. Vi elsker jul her hos Cahetu - julemusikken spiller allerede for fuld udblæsning i vores lille hyggelige butik, ligesom der er pyntet et fint julevindue med vores smukke julepynt.

IMG_0537-kopi

Og det er netop julepynten det skal handle om i dag. For hvert evig eneste år købes der tonsvis af nyt smukt pynt, og ofte bliver det gamle kasseret til fordel for det nye. Det er ikke en særlig bæredygtig tankegang, og miljøet har svært ved at følge med i den smid væk politik der hersker over hele verdenen efterhånden.

IMG_0227-kopi

I år ønsker vi hos Cahetu at lave en mere grøn jul - en jul med omtanke for miljøet. En jul med julepynt lavet af genbrugsmaterialer, materialer der er sundere for både miljø og indeklima, samt nøje udvalgt julepynt, der kan tages frem år efter år, da klassisk julepynt aldrig går af mode. Faktisk går julen aldrig af mode - og netop derfor kan du gøre en forskel, og tænke over hvilke tiltag du laver i julen, og hvilke grønne traditioner du kan lave for at gøre en forskel.

IMG_0025-kopi

Små tiltag har også ret. Køb f.eks. et bæredygtigt kalenderlys som er lavet af 51 % bæredygtig soyavoks og 49% Svanemærket stearin, som brænder renere end et almindeligt stearinlys. Sæt et rødt eller grønt mildt duftlys lavet på økologisk dyrkede soyabønner på dit julebord, og få bæredygtig hygge som forurener mindre end almindelige stearinlys. Godt for både indeklimaet samt miljøet. Eller køb smukke håndmalede julekugler lavet ud af genbrugsmaterialer, som vil pynte i dit hjem år efter år.  Du kan også pakke dine julegaver ind i genbrugspapir, aviser mv. for at spare på gavepapiret, ligesom du kan sy små stofposer til dine børns kalendergaver - det reducerer også miljøbelastningen, som kommer os alle tilgode i sidste ende.

IMG_0226-kopiIMG_0232-kopi

Vi har nøje udvalgt smukt julepynt og det er helt bevidst at vi ikke har købt stort hjem. Vi ønsker at tilbyde vores kunder et lille men lækkert udvalg, med pynt som vil være pænt år efter år.

Lad os sammen se om vi kan gøre julen lidt grønnere i år - det vil gavne os alle i sidste ende. En julegave der kan mærkes.

Comments